nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Pirhi na palčki

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pirhi na palčki
Sestavine
Št. oseb
jajc
moke
sladkorja
olja
vode
pecilni prašek

Opis

jajca, moka, sladkor

Priprava

Vse sestavine zmešamo in spečemo biskvit na temperaturi 175 do 180 stopinj, 15 do 20 minut.

Sestavine za kroglice: 600 g biskvita, nekaj žlic sladke smetane, 1 žlica marelične marmelade, malo ruma, 100 g marcipana, 200 g bele čokoladne glazure, 20 lesenih paličic za nabodala, mrvice, konfeti, perlice ali drugi drobni okraski

Biskvit nadrobimo v skledo in mu dodamo marmelado, rum in toliko žlic smetane, da se, če ga stisnemo v dlani, lepo sprijema. Ne napojimo ga preveč! Iz marcipana oblikujemo 20 kroglic.

Na dlani sploščimo za žlico biskvita, z njim ovijemo marcipanovo kroglico in vse skupaj v dlani oblikujemo v okroglo obliko. V vsako kroglico do sredine zapičimo paličico.

Čokoladno glazuro stopimo v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli. Pustimo jo nekaj minut, da ni preveč tekoča. Vsako kroglico pomočimo v glazuro in nato s paličico navzgor postavimo na papir za peko. Ko se prične glazura trditi, kroglico dvignemo, z nekaj glazure s pomočjo žlice »popravimo« spodnji del, na katerem je stala kroglica, ter posujemo z okraski.

Kroglice na paličicah postavimo pokonci (zapičimo v stiropor ali postavimo v kozarce), da se popolnoma strdijo.