|
jajc |
|
moke |
|
sladkorja |
|
olja |
|
vode |
|
pecilni prašek |
jajca, moka, sladkor
Vse sestavine zmešamo in spečemo biskvit na temperaturi 175 do 180 stopinj, 15 do 20 minut.
Sestavine za kroglice: 600 g biskvita, nekaj žlic sladke smetane, 1 žlica marelične marmelade, malo ruma, 100 g marcipana, 200 g bele čokoladne glazure, 20 lesenih paličic za nabodala, mrvice, konfeti, perlice ali drugi drobni okraski
Biskvit nadrobimo v skledo in mu dodamo marmelado, rum in toliko žlic smetane, da se, če ga stisnemo v dlani, lepo sprijema. Ne napojimo ga preveč! Iz marcipana oblikujemo 20 kroglic.
Na dlani sploščimo za žlico biskvita, z njim ovijemo marcipanovo kroglico in vse skupaj v dlani oblikujemo v okroglo obliko. V vsako kroglico do sredine zapičimo paličico.
Čokoladno glazuro stopimo v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli. Pustimo jo nekaj minut, da ni preveč tekoča. Vsako kroglico pomočimo v glazuro in nato s paličico navzgor postavimo na papir za peko. Ko se prične glazura trditi, kroglico dvignemo, z nekaj glazure s pomočjo žlice »popravimo« spodnji del, na katerem je stala kroglica, ter posujemo z okraski.
Kroglice na paličicah postavimo pokonci (zapičimo v stiropor ali postavimo v kozarce), da se popolnoma strdijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.