Mesni ragu

Čas priprave:

2 h 30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Mesni ragu
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
pečenice
kraške pancete
čebule
steblo stebelne zelene
korenček
masla
olja
paradižnikove kaše
barbere ali podobnega rdečega vina
čiste juhe
soli
sveže mlet poper

Opis

Mesni ragu z vinom po italijansko

Priprava

Čebulo, zeleno in korenček očistimo in skupaj s panceto vse na drobno sesekljamo. V posodi na blagem ognju segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo mleto meso in olupljeno in nadrobljeno pečenico, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Nato zalijemo z vinom, premešamo in pustimo, da alkohol izpari.

Dodamo paradižnikovo kašo, razredčimo z vročo juho in na blagem ognju pokrito kuhamo 2 uri. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo juhe. Proti koncu kuhanja ragu dosolimo in popramo. Z njim prelijemo široke rezance ali druge testenine, njoke ali polento.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.