|
mlete govedine |
|
pečenice |
|
kraške pancete |
|
čebule |
|
steblo stebelne zelene |
|
korenček |
|
masla |
|
olja |
|
paradižnikove kaše |
|
barbere ali podobnega rdečega vina |
|
čiste juhe |
|
soli |
|
sveže mlet poper |
Mesni ragu z vinom po italijansko
Čebulo, zeleno in korenček očistimo in skupaj s panceto vse na drobno sesekljamo. V posodi na blagem ognju segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo mleto meso in olupljeno in nadrobljeno pečenico, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Nato zalijemo z vinom, premešamo in pustimo, da alkohol izpari.
Dodamo paradižnikovo kašo, razredčimo z vročo juho in na blagem ognju pokrito kuhamo 2 uri. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo juhe. Proti koncu kuhanja ragu dosolimo in popramo. Z njim prelijemo široke rezance ali druge testenine, njoke ali polento.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.