Mesni zvitki s piro

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni zvitki s piro
Sestavine
Št. oseb
telečji, svinjski ali puranji zrezki
instantne pire (lahko tudi ješprenja ali ajdove kaše)
korenčki
manjša zelena bučka
gomolja zelene
manjše steblo pora
svežih jurčkov (lahko tudi šampinjonov)
olja
čiste juhe (lahko iz kocke)

Opis

meso, instant pira, ješprenj, ajdova kaša, zelenjava

Priprava

Korenček in zeleno olupimo in narežemo na tanke paličice, ostanek na drobno sesekljamo. Bučko očistimo in prav tako narežemo na paličice. Por očistimo in narežemo na koleščke. Zrezke potolčemo, solimo in popramo. Jurčke očistimo in narežemo na lističe. Piro stresemo v cedilo, pod tekočo vodo jo dobro splaknemo in odcedimo.

V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo por in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo, da se malo zmehča. Nato dodamo piro, prilijemo 3 dl vroče vode in zavremo. Solimo, prilijemo 2 dl juhe in pokrito kuhamo, da se pira zmehča. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vroče vode, da je kuhana jed podobna rižoti.

. Na zrezke damo na paličice narezano zelenjavo, jih zvijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo mesne zvitke in jih z vseh strani popečemo. Nato dodamo narezane jurčke, solimo in popramo ter malo popražimo. Vse zalijemo z 1 dl vroče juhe in pokrito dušimo še približno 15 minut.

Ko je pira kuhana, jo razdelimo na krožnike, nanje damo mesne zvitke, ki smo jim odstranili vrvico, in pražene jurčke.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.