Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Mousse iz čokolade in sadja

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mousse iz čokolade in sadja
Sestavine
Št. oseb
Čkolada (70 % kakava)
Nizkokaloričen jogurt
beljak
sladkor v prahu
Jagodičevje (borovnice, maline, češnje ali mešanica vseh)

Opis

Novo leto, nove zaobljube in nedvomno je med njimi tudi zdravo prehranjevanje.

Priprava

Temno čokolado stopite v posodi, ki jo držite nad ponvijo vrele vode. Ko se stopi, jo pustite mirovati od 5 do 10 minut ter jo nato vmešajte v jogurt.

Beljaka stepite v sneg, vanj dodajte sladkor in vse skupaj mešajte, dokler ne postane trd. Tega nato žlico za žlico dodajajte v čokolado, ga počasi vmešavajte in pri tem ohranjajte čim več zraka.

Kozarce napolnite z izbranim jagodičevjem, ga prelijte z moussom in vse skupaj ohladite v hladilniku.