Na maslu dušena zelenjava

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Na maslu dušena zelenjava
Sestavine
Št. oseb
brstičnega ohrovta
kolerabe ali 2 večja korenčka
gomolja zelene
česna
masla
sladkorja (po želji)
soli
popra
čiste zelenjave ali kokošje juhe

Opis

Na maslu dušena zelenjava za prilogo

Priprava

Brstični ohrovt očistimo, kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na paličice.

V visoki ponvi stopimo maslo, po želji dodamo še sladkor. Dodamo ohrovt in narezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, nato solimo in popramo ter prilijemo juho.

Na zmernem ognju pokrito dušimo samo toliko časa, da tekočina izpari in je zelenjava kuhana, vendar pod zobmi še čvrsta.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.