Na žaru pečena breskev Melba (peach Melba)

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Na žaru pečena breskev Melba (peach Melba)
Sestavine
Št. oseb
malin
kristalnega sladkorja
(kavna) vaniljine arome
stopljenega masla
rjavega sladkorja
ingverja v prahu
večjih svežih breskev
vaniljinega sladoleda

Opis

maline, sladkor, vaniljina aroma, breskve... Zanimivost Sladica je dobila ime po znani operni pevki Melbi. ………………………… Ta recept se nekoliko razlikuje od originalnega, ker so breskve popečene na žaru in začinjene z ingverjem.

Priprava

Maline, 1 žlico kristalnega sladkorja in 1 žličko vaniljine arome nežno zmešamo in pustimo počivati. Stopljeno maslo, rjavi sladkor, ingver in 1/2 žličke vaniljine arome damo v skledo, zmešamo, dodamo prepolovljene breskve in premešamo, da se breskve po vsej površini prevlečejo z masleno mešanico.

Plitev pekač iz aluminijaste folije postavimo na rešetko ogretega žara, vanj zložimo polovice breskev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol in pečemo od 6 do 8 minut. Med pečenjem breskve enkrat obrnemo.

Po dve polovici breskev damo na desertni krožnik, na vsako damo kepico sladoleda in vse prelijemo z malinovo omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.