|
malin |
|
kristalnega sladkorja |
|
(kavna) vaniljine arome |
|
stopljenega masla |
|
rjavega sladkorja |
|
ingverja v prahu |
|
večjih svežih breskev |
|
vaniljinega sladoleda |
maline, sladkor, vaniljina aroma, breskve... Zanimivost Sladica je dobila ime po znani operni pevki Melbi. ………………………… Ta recept se nekoliko razlikuje od originalnega, ker so breskve popečene na žaru in začinjene z ingverjem.
Maline, 1 žlico kristalnega sladkorja in 1 žličko vaniljine arome nežno zmešamo in pustimo počivati. Stopljeno maslo, rjavi sladkor, ingver in 1/2 žličke vaniljine arome damo v skledo, zmešamo, dodamo prepolovljene breskve in premešamo, da se breskve po vsej površini prevlečejo z masleno mešanico.
Plitev pekač iz aluminijaste folije postavimo na rešetko ogretega žara, vanj zložimo polovice breskev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol in pečemo od 6 do 8 minut. Med pečenjem breskve enkrat obrnemo.
Po dve polovici breskev damo na desertni krožnik, na vsako damo kepico sladoleda in vse prelijemo z malinovo omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.