Ocvrta polenta s sirom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrta polenta s sirom
Sestavine
Št. oseb
instant polenta
poltrdi sir
rožmarin
olivno olje
sol (po okusu)

Opis

Preprosto, okusno in predvsem iznajdljivo!

Priprava

Polento skuhamo po navodilu na embalaži in preložimo v oglato posodo ter povsem ohladimo. Nato jo narežemo na dva do tri centimetre velike kose.

V ponvi z rebrastim dnom jih popražimo, da se zapečejo. Preložimo jih na pekač ter na vsakega dodamo rezino sira in vejico rožmarina.

V segreti pečici jih pečemo 10 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija ali toliko časa, da se sir začne topiti. Jed ponudimo še vročo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.