Ohrovtova enolončnica po portugalsko

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ohrovtova enolončnica po portugalsko
Sestavine
Št. oseb
ohrovta
srednje veliki krompirji
bele čebule
do 3 stroki česna
olivnega olja
na koleščke narezane sveže klobase (perutninske pečenice)
do 2 žlici sesekljanega peteršilja
soli, poper (po želji)

Opis

ohrovt, krompir, klobasa (perutninske pečenice)...

Priprava

Ohrovt očistimo in narežemo na tanke rezance. Krompir, čebulo in česen olupimo in narežemo na kockice. Klobaso narežemo na koleščke.

V lonec damo krompir, čebulo in česen, prilijemo 1,5 l vroče vode in olje, zavremo in kuhamo približno 15 minut, nato s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo tekočo kremasto juho.

Juhi dodamo ohrovt in klobaso, solimo in na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Nazadnje dodamo peteršilj, po želji popramo, razdelimo v skledice in zraven ponudimo olivno olje.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.