|
kuhanega graha |
|
jajca |
|
zvrhana moke |
|
nastrganega parmezana (po želji) |
|
sladke smetane |
|
rukula |
|
masla |
|
manjša rdeča paprika |
|
rumena paprika |
|
čebula |
|
črnih oliv brez koščic |
|
v kisu vloženih kaper |
|
olivnega olja |
|
balzamičnega kisa |
|
soli |
|
popra |
Sestavine za omleto premera 24 cm oziroma 8 kosov:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev okrogel pekač namažemo z maslom. V skledi stepemo jajca, dodamo moko, parmezan in smetano. Dobro zmešamo, solimo in popramo, primešamo rukolo in grah.
Jajčno zmes stresemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se omleta zlato zapeče.
Medtem ko se omleta peče, očistimo papriki in čebulo ter zrežemo na kockice. V ponvi na olju na hitro prepražimo papriko in čebulo, da se malo zmehča, solimo in popramo. Odstavimo, prilijemo kis, primešamo na koleščke narezane olive in kapre.
Pečeno omleto zvrnemo na krožnik, jo razrežemo na trikotnike in še toplo ali hladno postrežemo z okisano zelenjavo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.