|
svedrov |
|
koromač |
|
koničasta rdeča paprika |
|
zelena paprika |
|
čebula |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
sesekljanega peteršilja |
|
nastrganega parmezana |
|
soli |
|
popra |
svedri, koromač, rdeča in zelena paprika, čebula, parmezan
Koromač prerežemo in narežemo na lističe, papriko očistimo in narežemo na kvadratke, čebulici narežemo na koleščke, če uporabimo čebulo, jo narežemo na tanke lističe.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico in koromač, mešamo in pražimo, da se malo zmehča, nato dodamo še papriko, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo solimo, dodamo maslo in testenine. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako, ki smo ji nazadnje primešali še peteršilj in parmezan.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.