|
orada za 2 osebi |
|
krompirji |
|
paradižnika |
|
manjša bela čebula |
|
olivnega olja |
|
svežega peteršilja |
|
bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljenega timijana |
orada, krompir, paradižnik
Ribo očistimo, na vsaki strani naredimo po 2 ali 3 zareze, notranjost in zareze solimo in popramo, v notranjost zatlačimo še vejico peteršilja in kakšen list bazilike. Olupljen krompir narežemo na rezine in jih v slani vodi napol skuhamo. Paradižnik narežemo na koleščke.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač naoljimo, na dno damo odcejen krompir, nanj položimo koleščke paradižnika in orado, vse potresemo z lističi timijana in sesekljano baziliko ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.