Orada s krompirjem in paradižnikom v pečici

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orada s krompirjem in paradižnikom v pečici
Sestavine
Št. oseb
orada za 2 osebi
krompirji
paradižnika
manjša bela čebula
olivnega olja
svežega peteršilja
bazilike
soli
popra
zdrobljenega timijana

Opis

orada, krompir, paradižnik

Priprava

Ribo očistimo, na vsaki strani naredimo po 2 ali 3 zareze, notranjost in zareze solimo in popramo, v notranjost zatlačimo še vejico peteršilja in kakšen list bazilike. Olupljen krompir narežemo na rezine in jih v slani vodi napol skuhamo. Paradižnik narežemo na koleščke.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač naoljimo, na dno damo odcejen krompir, nanj položimo koleščke paradižnika in orado, vse potresemo z lističi timijana in sesekljano baziliko ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.