Osvežilna breskova bovla

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Napitki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Osvežilna breskova bovla
Sestavine
Št. oseb
zrelih in čvrstih breskev
sladkorja
dobrega rdečega vina
zvrhana rdečega čaja roiboos
paličica cimeta
neškropljena pomaranča ali limona

Opis

Če pa nimamo časa ali se nam v vročih dneh ne da ukvarjati s peko, lahko pripravimo osvežilno bovlo.

Priprava

Zavremo 1 l vode, dodamo čaj roiboos, 1 ali 2 žlici sladkorja in cimetovo paličico. Odstavimo in ohladimo. Breskve narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, premešamo in prelijemo z vinom. Na sobni temperaturi pustimo stati najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.

Breskvam v vinu prilijemo čaj, dodamo na koleščke ali na koščke narezano neškropljeno pomarančo ali limono in dobro ohladimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.