|
zrelih in čvrstih breskev |
|
sladkorja |
|
dobrega rdečega vina |
|
zvrhana rdečega čaja roiboos |
|
paličica cimeta |
|
neškropljena pomaranča ali limona |
Če pa nimamo časa ali se nam v vročih dneh ne da ukvarjati s peko, lahko pripravimo osvežilno bovlo.
Zavremo 1 l vode, dodamo čaj roiboos, 1 ali 2 žlici sladkorja in cimetovo paličico. Odstavimo in ohladimo. Breskve narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, premešamo in prelijemo z vinom. Na sobni temperaturi pustimo stati najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.
Breskvam v vinu prilijemo čaj, dodamo na koleščke ali na koščke narezano neškropljeno pomarančo ali limono in dobro ohladimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.