|
goste jabolčne čežane (kupimo že pripravljeno v kozarcu) |
|
želatine v prahu |
|
sladke smetane |
|
sladkorja v prahu |
|
otroških piškotov |
jabolčna čežana, želatina, sladka smetana
Želatino v kozarcu ali skodelici zmešamo z 1,25 dl hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato kozarec postavimo v posodo z vrelo vodo in pustimo, da se stopi. 4/5 stopljene želatine zmešamo z jabolčno čežano, zmes namažemo na papir za peko v obliki pravokotnika velikosti 25 x 30 cm.
Smetano in sladkor stepemo ter vmešamo preostalo stopljeno želatino. Na plast jabolčne želatine položimo piškote, ob robu krajšega konca damo smetanovo zmes in zvijemo v rulado ter jo tesno zavijemo v papir za peko. Rulado postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se želatina dobro strdi, nato jo odvijemo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.