|
gob (svežih, zamrznjenih ali iz pločevinke) |
|
jajci |
|
moke |
|
mleka |
|
mineralne vode |
|
olja |
|
stebla pora |
|
sladke smetane |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
palačinke, gobe
Iz jajc, moke, ščepa soli, mleka in mineralne vode zmešamo gladko tekoče testo in ga pustimo stati najmanj 15 minut. Medtem očistimo gobe in jih narežemo na lističe, por narežemo na rezinice
V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo por in gobe. Mešamo in pražimo približno 10 minut, da se gobe zmehčajo, solimo in popramo. Nato prilijemo nekaj žlic vroče vode, dodamo peteršilj in pokrito dušimo še 10 minut.
Testo znova premešamo in v majhni teflonski ponvi, ki jo sproti mažemo z oljem, spečemo 12 palačink. Napolnimo jih z gobovim nadevom, prepognemo in zložimo na ogrete krožnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.