|
kunec |
|
velike bele čebule |
|
mladega rumenega stročjega fižola |
|
večjega korenčka |
|
večjega krompirja |
|
mlade zelene bučke |
|
olja |
|
sladke smetane |
|
soli in popra |
|
kurkume |
|
sesekljanega peteršilja |
kunec, stročji fižol, krompir...
Kunca narežemo na kose in jih malo posolimo. Stročji fižol umijemo in očistimo. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe ali sesekljamo. Bučko umijemo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezine. Krompir olupimo, narežemo na kose in ga v slani vodi kuhamo približno 10 minut, da je skoraj kuhan.
V široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kose kunca in jih popečemo z vseh strani, da spremenijo barvo in zlato zarumenijo. Popečene kose kunca preložimo na krožnik.
V posodo nalijemo še 1 žlico olja, dodamo čebulo, fižol in korenje, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se fižol malo zmehča. Solimo in popramo, prilijemo 1 večjo zajemalko vrele vode, dodamo kose kunca, premešamo in pokrito dušimo približno 25 minut. Med dušenjem prilijemo še malo vroče vode, da se jed ne prismodi.
Odcejen krompir in narezano bučko damo v posodo s kuncem, prilijemo smetano, premešamo in kuhamo še približno 10 minut, da se omaka malo zgosti. Jed nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem. Nasvet: Če fižol najprej popražimo in naprej dušimo, se hitreje zmehča in v njem ostanejo vsi minerali, ki se drugače med dolgotrajnim kuhanjem v vodi izlužijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.