|
belega dolgozrnatega riža |
|
fileja bele ribe |
|
(1/2 skodelice) moke |
|
jajc |
|
večjega korenčka |
|
(1 skodelica) zamrznjenega graha |
|
manjšega koromača |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
limone |
|
soli in popra |
|
majoneze |
beli dolgozrnati riž, file bele ribe, korenček...
Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga na hitro splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo. Ribji file narežemo na koščke, solimo in popramo ter povaljamo v moki.
Korenček olupimo in narežemo na kockice, nato ga skupaj z grahom skuhamo v slani vodi, odcedimo in dodamo rižu. Koromač očistimo in prerežemo, narežemo na rezinice, solimo, pokapljamo z limoninim sokom in olivnim oljem ter pustimo stati 10 minut.
V skledici stepemo jajci, v ponvi segrejemo olje. Koščke ribe postopoma pomakamo v jajce in jih v vročem olju zlato ocvremo. Nato jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačah.
Rižu dodamo koromač, primešamo 1 žlico majoneze, po okusu dosolimo in popramo. Solato premešamo, na vrt zložimo koščke ocvrte ribe, okrasimo z majonezo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.