Riževa solata z ocvrto ribo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riževa solata z ocvrto ribo
Sestavine
Št. oseb
belega dolgozrnatega riža
fileja bele ribe
(1/2 skodelice) moke
jajc
večjega korenčka
(1 skodelica) zamrznjenega graha
manjšega koromača
olja
olivnega olja
limone
soli in popra
majoneze

Opis

beli dolgozrnati riž, file bele ribe, korenček...

Priprava

Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga na hitro splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo. Ribji file narežemo na koščke, solimo in popramo ter povaljamo v moki.

Korenček olupimo in narežemo na kockice, nato ga skupaj z grahom skuhamo v slani vodi, odcedimo in dodamo rižu. Koromač očistimo in prerežemo, narežemo na rezinice, solimo, pokapljamo z limoninim sokom in olivnim oljem ter pustimo stati 10 minut.

V skledici stepemo jajci, v ponvi segrejemo olje. Koščke ribe postopoma pomakamo v jajce in jih v vročem olju zlato ocvremo. Nato jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačah.

Rižu dodamo koromač, primešamo 1 žlico majoneze, po okusu dosolimo in popramo. Solato premešamo, na vrt zložimo koščke ocvrte ribe, okrasimo z majonezo in takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.