Polnjeni kalamari z grahom

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjeni kalamari z grahom
Sestavine
Št. oseb
večjih kalamarov (približno 600 g)
fileja bele ribe (škarpena, ostriž ali oslič)
graha
sladke smetane
beljaka
sesekljanega peteršilja
zdrobljenega majarona
olja
soli in popra

Opis

kalamari, fileji bele ribe, grah...

Priprava

V ponvi segrejemo žličko olja in nekaj žlic vode, dodamo na koščke narezan ribji file, solimo in popramo. Dušimo nekaj minut, da se riba skuha in voda povre. Grah skuhamo v slani vodi.

Ribje meso, smetano in beljak zmiksamo, solimo in popramo, dodamo peteršilj in majaron, nazadnje primešamo še odcejen grah. Očiščene kalamare napolnimo z nadevom in odprtino spnemo z zobotrebcem, da nadev ne bo uhajal.

V primerno veliki ponvi zavremo 3 žličke olja in kozarec vode, dodamo kalamare, solimo in pokrito dušimo 25 minut. Vmes kalamare nekajkrat previdno obrnemo. Ko so kuhani, jih preložimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladijo. Ohlajene narežemo na koleščke in ponudimo na posteljici iz mlade špinače ali solate in okrasimo s paradižniki.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.