|
večjih kalamarov (približno 600 g) |
|
fileja bele ribe (škarpena, ostriž ali oslič) |
|
graha |
|
sladke smetane |
|
beljaka |
|
sesekljanega peteršilja |
|
zdrobljenega majarona |
|
olja |
|
soli in popra |
kalamari, fileji bele ribe, grah...
V ponvi segrejemo žličko olja in nekaj žlic vode, dodamo na koščke narezan ribji file, solimo in popramo. Dušimo nekaj minut, da se riba skuha in voda povre. Grah skuhamo v slani vodi.
Ribje meso, smetano in beljak zmiksamo, solimo in popramo, dodamo peteršilj in majaron, nazadnje primešamo še odcejen grah. Očiščene kalamare napolnimo z nadevom in odprtino spnemo z zobotrebcem, da nadev ne bo uhajal.
V primerno veliki ponvi zavremo 3 žličke olja in kozarec vode, dodamo kalamare, solimo in pokrito dušimo 25 minut. Vmes kalamare nekajkrat previdno obrnemo. Ko so kuhani, jih preložimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladijo. Ohlajene narežemo na koleščke in ponudimo na posteljici iz mlade špinače ali solate in okrasimo s paradižniki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.