|
suhega rdečega fižola (lahko 2 pločevinki kuhanega) |
|
olja |
|
čebuli |
|
belušne zelene |
|
korenček |
|
lovorov list |
|
posušenega timijana |
|
origana |
|
zmlete kumine |
|
čilija |
|
soli |
|
popra |
|
nakockanega paradižnika |
|
mladi zeleni bučki |
2 mladi zeleni bučki
Fižol namakamo najmanj 6 ur, nato vodo odlijemo, prilijemo svežo, zavremo, solimo in kuhamo 45 minut. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo.
Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno in korenček prav tako sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo zeleno in korenček in pražimo še 2 minuti.
Prepraženi zelenjavi dodamo 5 skodelic (1,25 l) vode, odcejen fižol, lovorov list, timijan, origano in kumino, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut.
Bučke očistimo in narežemo na kocke. Enolončnici dodamo paradižnik, čili in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še toliko časa, da je fižol kuhan. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim česnovim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.