dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Paradižnikova enolončnica s fižolom in bučkami

Paradižnikova enolončnica s fižolom in bučkami

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
250 g suhega rdečega fižola (lahko 2 pločevinki kuhanega)
2 žlici olja
2 kosa čebuli
1 kos belušne zelene
1 kos korenček
1 kos lovorov list
1 ščepec posušenega timijana
1 ščepec origana
1 ščepec zmlete kumine
1 ščepec čilija
1 žlička soli
1 ščepec popra
500 g nakockanega paradižnika
2 kosa mladi zeleni bučki

Opis

2 mladi zeleni bučki

Priprava

Fižol namakamo najmanj 6 ur, nato vodo odlijemo, prilijemo svežo, zavremo, solimo in kuhamo 45 minut. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo.

Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno in korenček prav tako sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo zeleno in korenček in pražimo še 2 minuti.

Prepraženi zelenjavi dodamo 5 skodelic (1,25 l) vode, odcejen fižol, lovorov list, timijan, origano in kumino, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut.

Bučke očistimo in narežemo na kocke. Enolončnici dodamo paradižnik, čili in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še toliko časa, da je fižol kuhan. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim česnovim kruhom.