|
slanega testa za pito |
|
manjših paradižnikov na vejici |
|
mocarele |
|
masla za pekač |
|
sladkorja za pekač |
|
soli |
|
popra po želji |
mocarela, paradižnik, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Paradižnik umijemo, osušimo in narežemo na koleščke. Mocarelo odcedimo in narežemo na koleščke. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Na dno pekača damo papir za peko, ga namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Na dno najprej zložimo koleščke paradižnika in jih prekrijemo s koleščki mocarele. Na vrh položimo zvaljano testo in ga ob robovih dobro zatlačimo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito zvrnemo na krožnik, odstranimo papir za peko in še vročo ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.