Paradižnikova pita z mocarelo

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova pita z mocarelo
Sestavine
Št. oseb
slanega testa za pito
manjših paradižnikov na vejici
mocarele
masla za pekač
sladkorja za pekač
soli
popra po želji

Opis

mocarela, paradižnik, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Paradižnik umijemo, osušimo in narežemo na koleščke. Mocarelo odcedimo in narežemo na koleščke. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Na dno pekača damo papir za peko, ga namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Na dno najprej zložimo koleščke paradižnika in jih prekrijemo s koleščki mocarele. Na vrh položimo zvaljano testo in ga ob robovih dobro zatlačimo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito zvrnemo na krožnik, odstranimo papir za peko in še vročo ponudimo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.