Pita z rdečo čebulo in sirom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z rdečo čebulo in sirom
Sestavine
Št. oseb
slanega testa za pito
rdeče čebule
olja
rjavega sladkorja
soli
sira feta

Opis

rdeča čebula, sir, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo olje, dodamo sladkor in čebulo, posolimo, mešamo in pražimo toliko časa, da se čebula zmehča. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj damo prepraženo čebulo in jo potresemo z nadrobljenim sirom. Zvaljano testo položimo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malce ohladi, nato jo zvrnemo na krožnik in postrežemo še toplo ali hladno.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.