|
slanega testa za pito |
|
rdeče čebule |
|
olja |
|
rjavega sladkorja |
|
soli |
|
sira feta |
rdeča čebula, sir, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Čebulo olupimo in narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo olje, dodamo sladkor in čebulo, posolimo, mešamo in pražimo toliko časa, da se čebula zmehča. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj damo prepraženo čebulo in jo potresemo z nadrobljenim sirom. Zvaljano testo položimo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malce ohladi, nato jo zvrnemo na krožnik in postrežemo še toplo ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.