Pita z rdečo čebulo in sirom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z rdečo čebulo in sirom
Sestavine
Št. oseb
slanega testa za pito
rdeče čebule
olja
rjavega sladkorja
soli
sira feta

Opis

rdeča čebula, sir, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo olje, dodamo sladkor in čebulo, posolimo, mešamo in pražimo toliko časa, da se čebula zmehča. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj damo prepraženo čebulo in jo potresemo z nadrobljenim sirom. Zvaljano testo položimo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malce ohladi, nato jo zvrnemo na krožnik in postrežemo še toplo ali hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.