Pita s papriko in sirom feta

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita s papriko in sirom feta
Sestavine
Št. oseb
slanega testa za pito
manjša rdeča paprika
rumena paprika
olja
soli
popra
feta sir

Opis

paprika, feta sir, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Zelenjavo očistimo in narežemo na rezinice. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo malo popražimo. Ko postekleni, dodamo še papriko, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut, da se paprika malo zmehča. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo papriko in čebulo in potresemo z nadrobljenim sirom feta. Zvaljano testo damo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se testo zlato zapeče. Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo na krožnik in postrežemo še toplo ali ohlajeno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.