|
slanega testa za pito |
|
manjša rdeča paprika |
|
rumena paprika |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
feta sir |
paprika, feta sir, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Zelenjavo očistimo in narežemo na rezinice. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo malo popražimo. Ko postekleni, dodamo še papriko, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut, da se paprika malo zmehča. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Dno pekača obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo papriko in čebulo in potresemo z nadrobljenim sirom feta. Zvaljano testo damo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se testo zlato zapeče. Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo na krožnik in postrežemo še toplo ali ohlajeno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.