Piščančji cordon-bleu

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji cordon-bleu
Sestavine
Št. oseb
čebula
(20 g) ingverja
korenja
peteršilja
olja
pomarančnega soka
rjavega sladkorja
piščančji fileji
soli
popra
kuhane šunke
sira gauda
bazilike

Opis

čebula, ingver, korenje, piščanči file

Priprava

Čebulo sesekljamo. Ingver ostrgamo in narežemo na koščke. Korenje narežemo na palčke. Peteršilj sesekljamo.

V ponvi segrejemo 1 žlico olja, na njem popražimo čebulo in ingver. Dodamo še korenje in 5 minut dušimo. Zalijemo s sokom, 50 ml vode, dodamo sladkor in 10 minut kuhljamo. Vmešamo peteršilj

Vsak kos fileja prerežemo na pol, solimo, popramo, po potrebi potolčemo. Obložimo s sirom in šunko, sestavimo in učvrstimo z zobotrebci. Meso popečemo na preostalem olju (3 minute na vsaki strani). Postrežemo s korenjem in okrasimo z baziliko. Zraven ponudimo pečen krompir.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.