|
čebula |
|
(20 g) ingverja |
|
korenja |
|
peteršilja |
|
olja |
|
pomarančnega soka |
|
rjavega sladkorja |
|
piščančji fileji |
|
soli |
|
popra |
|
kuhane šunke |
|
sira gauda |
|
bazilike |
čebula, ingver, korenje, piščanči file
Čebulo sesekljamo. Ingver ostrgamo in narežemo na koščke. Korenje narežemo na palčke. Peteršilj sesekljamo.
V ponvi segrejemo 1 žlico olja, na njem popražimo čebulo in ingver. Dodamo še korenje in 5 minut dušimo. Zalijemo s sokom, 50 ml vode, dodamo sladkor in 10 minut kuhljamo. Vmešamo peteršilj
Vsak kos fileja prerežemo na pol, solimo, popramo, po potrebi potolčemo. Obložimo s sirom in šunko, sestavimo in učvrstimo z zobotrebci. Meso popečemo na preostalem olju (3 minute na vsaki strani). Postrežemo s korenjem in okrasimo z baziliko. Zraven ponudimo pečen krompir.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.