Enolončnica s svinjino in bučo

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica s svinjino in bučo
Sestavine
Št. oseb
na kockice narezanih svežih svinjskih reber brez kosti
na kocke narezane buče
čebula
gomoljne zelene
glavice ohrovta
manjša rdeča paprika
zrel paradižnik
olja
soli
popra
čilija (po želji)
čiste juhe ali vode in 1 jušna kocka
peteršilja

Opis

svinjina, buča, ohrovt

Priprava

Zelenjavo očistimo in čebulo narežemo na lističe, zeleno na kockice, ohrovt na trakce, papriko na kvadrate, paradižnik nasekljamo. V primerno veliki posodi najprej na olju popražimo meso, ga posolimo in popramo.

Mesu dodamo čili, čebulo, zeleno, ohrovt in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato dodamo paradižnik in kocke buče, prilijemo vročo juho ali vodo in nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo od 20 do 30 minut. Nazadnje enolončnico potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s svežim ali popečenim kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.