Pečenka iz mletega mesa

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečenka iz mletega mesa
Sestavine
Št. oseb
na grobo zmletega govejega ali mešanega mesa
čebula
korenček
steblo stebelne zelene
manjša rdeča paprika
sesekljanega peteršilja
jajci
v trdo kuhana jajca
soli
popra

Opis

zmleto goveje ali mešano meso, zelena, jajca....

Priprava

Olupljeno čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na drobne kocke. V ponvi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo zrezano zelenjavo, da se zmehča, solimo in popramo.

Mesu primešamo prepraženo zelenjavo, jajci, peteršilj, 1 žličko soli in poper po okusu ter z rokami dobro pregnetemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Na dno podolgovatega pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko in namazali z oljem, damo približno 1/3 mesne zmesi in nanjo v vrsti položimo olupljena v trdo kuhana jajca. Vse prekrijemo s preostalo mesno zmesjo, malo potlačimo in premažemo z oljem.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut (odvisno od vrste in velikosti pekača). Ko je pečenka pečena, jo pustimo v ugasnjeni pečici 10 minut, nato jo še toplo narežemo in postrežemo z zelenjavo, lahko pa ponudimo tudi hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.