|
na grobo zmletega govejega ali mešanega mesa |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo stebelne zelene |
|
manjša rdeča paprika |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajci |
|
v trdo kuhana jajca |
|
soli |
|
popra |
zmleto goveje ali mešano meso, zelena, jajca....
Olupljeno čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na drobne kocke. V ponvi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo zrezano zelenjavo, da se zmehča, solimo in popramo.
Mesu primešamo prepraženo zelenjavo, jajci, peteršilj, 1 žličko soli in poper po okusu ter z rokami dobro pregnetemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Na dno podolgovatega pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko in namazali z oljem, damo približno 1/3 mesne zmesi in nanjo v vrsti položimo olupljena v trdo kuhana jajca. Vse prekrijemo s preostalo mesno zmesjo, malo potlačimo in premažemo z oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut (odvisno od vrste in velikosti pekača). Ko je pečenka pečena, jo pustimo v ugasnjeni pečici 10 minut, nato jo še toplo narežemo in postrežemo z zelenjavo, lahko pa ponudimo tudi hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.