Pita s kislim zeljem in sirom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita s kislim zeljem in sirom
Sestavine
Št. oseb
moke
margarine
pancete
čebula
kiselkasto jabolko
kislega zelja
mleka
jajci
rumenjak
sesekljanega peteršilja
soli
popra
naribanega ementalca

Opis

moka, kislo zelje, sir ementalec

Priprava

Okrogel plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Moko in ščep soli presejemo na kupček, dodamo na kocke narezano margarino in jo s prsti vgnetemo v testo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice tople vode in zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in damo v pekač. S prsti ga pritisnemo ob obod pekača in testo, ki visi čez rob, odrežemo. Pečico ogrejemo na 220 stopinj.

Čebulo olupimo in sesekljamo, jabolko očistimo in narežemo na tanke rezine. Zelje damo na cedilo in ga z roko stisnemo, da se dobro odcedi. Panceto narežemo na trakce.

V ponvi popečemo panceto. Ko postane steklasta, dodamo čebulo in jabolka, mešamo in pražimo 2 minuti. V skledi zmešamo mleko, jajci in rumenjak, dodamo zelje, panceto, čebulo, jabolka in peteršilj, solimo in popramo. Nadev stresemo na testo in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in najprej 10 minut pečemo po spodnji strani, nato pa še 20 minut po obeh straneh.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.