|
moke |
|
margarine |
|
pancete |
|
čebula |
|
kiselkasto jabolko |
|
kislega zelja |
|
mleka |
|
jajci |
|
rumenjak |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
naribanega ementalca |
moka, kislo zelje, sir ementalec
Okrogel plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Moko in ščep soli presejemo na kupček, dodamo na kocke narezano margarino in jo s prsti vgnetemo v testo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice tople vode in zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in damo v pekač. S prsti ga pritisnemo ob obod pekača in testo, ki visi čez rob, odrežemo. Pečico ogrejemo na 220 stopinj.
Čebulo olupimo in sesekljamo, jabolko očistimo in narežemo na tanke rezine. Zelje damo na cedilo in ga z roko stisnemo, da se dobro odcedi. Panceto narežemo na trakce.
V ponvi popečemo panceto. Ko postane steklasta, dodamo čebulo in jabolka, mešamo in pražimo 2 minuti. V skledi zmešamo mleko, jajci in rumenjak, dodamo zelje, panceto, čebulo, jabolka in peteršilj, solimo in popramo. Nadev stresemo na testo in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in najprej 10 minut pečemo po spodnji strani, nato pa še 20 minut po obeh straneh.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.