|
koruze |
|
masla |
|
večja rdeča čebula |
|
čvrsti paradižniki |
|
česna |
|
vloženi zeleni papriki jalapeno (vrsta manjše ostre mehiške paprike |
|
sesekljanega svežega koriandra ali peteršilja |
|
sol in sveže mleti poper |
pomaka, koruza, paradižnik, paprika
. Koruzo dobro odcedimo in jo v ponvi na stopljenem maslu malo popražimo. Čebulo olupimo in zrežemo na kockice, paradižnikovo čvrsto meso prav tako zrežemo na kockice, semena zavržemo. Česen olupimo in sesekljamo. Papriko očistimo, odstranimo semena in na drobno sesekljamo. Vse sestavine zmešamo v skledi, solimo in popramo, nato pokrito postavimo za najmanj 30 minut v hladilnik, da se okusi prepojijo.
Pomako ponudimo k mesnemu fondiju, poleg mesa pa lahko v olju pečemo tudi na koščke narezane hrenovke, safalade ali kakšne druge vrste klobase.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.