|
puranjih ali piščančjih jetrc |
|
bele žemlje |
|
jajc |
|
mleka |
|
masla |
|
sesekljanega peteršilja |
|
čebule |
|
na drobno zrezanih šampinjonov |
|
na kockice narezane šunke |
|
muškatnega oreščka |
|
soli |
|
popra |
Sestavine za podolgovat model: puranja ali piščančja jetrca, bela žemlja, zrezani šampinjoni, šunka....
Jetrca narežemo na lističe. žemljo narežemo na kocke, v skledi z metlico stepemo jajca in mleko, dodamo kockice žemlje in pustimo, da se namoči. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi stopimo 20 g masla, dodamo čebulo in jo svetlo prepražimo.
Jetrca, zmes jajc in žemlje, prepraženo čebulo in peteršilj zmiksamo. Nato v isti ponvi stopimo 20 g masla, dodamo na drobno zrezane šampinjone in kockice šunke, pražimo in mešamo približno 10 minut, solimo in popramo. Zmiksani jetrni zmesi primešamo šampinjone, muškatni orešek, dosolimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Podolgovat model namažemo z maslom in vanj stresemo pripravljeno zmes. Model postavimo v pekač in damo v pečico ter na dno pekača nalijemo toliko vode, da sega do polovice višine modela s pašteto. Pečemo 45 minut. Ko je pašteta pečena, jo pustimo v modelu, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in narežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.