Pečene račje prsi z rdečim zeljem in kruhovim cmokom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečene račje prsi z rdečim zeljem in kruhovim cmokom
Sestavine
Št. oseb
zavitka zamrznjenih že pripravljenih račjih prsi po 400 g
že pripravljenega rdečega zelja po 350 g neto
olja
na kockice narezanega rženega kruha
na kockice narezane 1 dan stare bele žemlje
mleka
jajci
sol in poper
zdrobljenih zelišč

Opis

rdeče zelje, račje prsi, kruhov cmok

Priprava

V ogreti pečici račje prsi spečemo, kakor je napisano na embalaži. Med tem kockice rženega kruha in žemelj prelijemo z mlekom, primešamo rahlo stepeni jajci, solimo, popramo in dodamo zdrobljena zelišča. Zmes pustimo stati 15 minut.

V veliki posodi zavremo približno 3 l vode in jo posolimo. Na moker in ožet prtič ali na večji kos papirja za peko stresemo kruhovo zmes, jo oblikujemo v svaljek, ki naj ne bo debelejši od zapestja, in tesno zavijemo. Konce zavežemo, cmok v prtiču ali papirju damo v krop in kuhamo 25 minut. Ko je cmok kuhan, vodo odlijemo in pustimo, da se malo ohladi, nato ga odvijemo in narežemo

V posodi segrejemo olje, dodamo rdeče zelje in ga pregrejemo, po želji in okusu ga dosolimo in popramo. Pečene račje prsi narežemo in razdelimo na ogrete krožnike, obložimo z zeljem in rezinami kruhovega cmoka.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.