|
zavitka zamrznjenih že pripravljenih račjih prsi po 400 g |
|
že pripravljenega rdečega zelja po 350 g neto |
|
olja |
|
na kockice narezanega rženega kruha |
|
na kockice narezane 1 dan stare bele žemlje |
|
mleka |
|
jajci |
|
sol in poper |
|
zdrobljenih zelišč |
rdeče zelje, račje prsi, kruhov cmok
V ogreti pečici račje prsi spečemo, kakor je napisano na embalaži. Med tem kockice rženega kruha in žemelj prelijemo z mlekom, primešamo rahlo stepeni jajci, solimo, popramo in dodamo zdrobljena zelišča. Zmes pustimo stati 15 minut.
V veliki posodi zavremo približno 3 l vode in jo posolimo. Na moker in ožet prtič ali na večji kos papirja za peko stresemo kruhovo zmes, jo oblikujemo v svaljek, ki naj ne bo debelejši od zapestja, in tesno zavijemo. Konce zavežemo, cmok v prtiču ali papirju damo v krop in kuhamo 25 minut. Ko je cmok kuhan, vodo odlijemo in pustimo, da se malo ohladi, nato ga odvijemo in narežemo
V posodi segrejemo olje, dodamo rdeče zelje in ga pregrejemo, po želji in okusu ga dosolimo in popramo. Pečene račje prsi narežemo in razdelimo na ogrete krožnike, obložimo z zeljem in rezinami kruhovega cmoka.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.