Grška sirova pita z blitvo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Grška sirova pita z blitvo
Sestavine
Št. oseb
zavitek vlečenega testa
mlade blitve
puste skute
feta sira
jajca
olja
mleka
sol in poper

Opis

vlečeno testo, blitva, pusta skuta, feta sir

Priprava

Blitvo očistimo, dobro operemo in odcedimo. V vreli slani vodi jo kuhamo približno 5 minut, nato vodo odlijemo in blitvo dobro odcedimo. Ko se malo ohladi, z rokami iztisnemo še preostalo vodo in na grobo nasekljamo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Jajca z metlico stepemo, dodamo skuto in nadrobljen sir feta, dobro premešamo, solimo in popramo po okusu. Ker je sir feta že precej slan, bodimo pri soljenju previdni.

Primerno velik pekač namastimo z 1 žlico olja in vanj položimo list testa ter ga obrnemo, da se namasti še z druge strani. Nanj damo drug list testa, ga pokapljamo z oljem nanj najprej naložimo nekaj sirovega nadeva in nato še blitve. Pokrijemo z naslednjim listom testa in postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bo testo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Med pečenjem pito poškropimo z mešanico mleka, 1 žlice olja in ščepca soli. Pečeno pito pustimo, da počiva nekaj minut, nato jo narežemo in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.