|
zavitek vlečenega testa |
|
mlade blitve |
|
puste skute |
|
feta sira |
|
jajca |
|
olja |
|
mleka |
|
sol in poper |
vlečeno testo, blitva, pusta skuta, feta sir
Blitvo očistimo, dobro operemo in odcedimo. V vreli slani vodi jo kuhamo približno 5 minut, nato vodo odlijemo in blitvo dobro odcedimo. Ko se malo ohladi, z rokami iztisnemo še preostalo vodo in na grobo nasekljamo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Jajca z metlico stepemo, dodamo skuto in nadrobljen sir feta, dobro premešamo, solimo in popramo po okusu. Ker je sir feta že precej slan, bodimo pri soljenju previdni.
Primerno velik pekač namastimo z 1 žlico olja in vanj položimo list testa ter ga obrnemo, da se namasti še z druge strani. Nanj damo drug list testa, ga pokapljamo z oljem nanj najprej naložimo nekaj sirovega nadeva in nato še blitve. Pokrijemo z naslednjim listom testa in postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bo testo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Med pečenjem pito poškropimo z mešanico mleka, 1 žlice olja in ščepca soli. Pečeno pito pustimo, da počiva nekaj minut, nato jo narežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.