Pečeni lososovi kotleti z mlado zelenjavo

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni lososovi kotleti z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
1.0 kos
lososovi kotleti
1.0 zlica
limoninega soka
200.0 g
kitajskega zelja
1.0 kos
rdeč in 1 rumen korenček
1.0 kos
koren pastinaka ali rezina gomoljne zelene
4.0 kos
krompirji
3.0 zlica
olivnega olja
1.0 scepec
soli
1.0 scepec
popra

Opis

losos, krompir, zelenjava

Priprava

Lososovim kotletom odstranimo kožo, pokapljamo z limoninim sokom, solimo in popramo. Zelenjavo očistimo, zelje narežemo na trakove, korenček in pastinak na tanke paličice. Krompir olupimo, narežemo na kose in v slani vreli vodi skuhamo.

V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo toliko časa, da se vse malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo nekaj žlic vode od kuhanja krompirja in pokrito dušimo še 5 minut.

V drugi ponvi segrejemo 1 žlico olja, v ponev zložimo lososove kotlete in jih popečemo. Nato jih previdno obrnemo in 5 minut pečemo še po drugi strani. Še vroče zložimo na krožnike in jih obložimo z zelenjavo in krompirjem.

#obraziavenija
obraziavenija
Prijavite se na e-novice