1.0
kos
|
lososovi kotleti |
1.0
zlica
|
limoninega soka |
200.0
g
|
kitajskega zelja |
1.0
kos
|
rdeč in 1 rumen korenček |
1.0
kos
|
koren pastinaka ali rezina gomoljne zelene |
4.0
kos
|
krompirji |
3.0
zlica
|
olivnega olja |
1.0
scepec
|
soli |
1.0
scepec
|
popra |
losos, krompir, zelenjava
Lososovim kotletom odstranimo kožo, pokapljamo z limoninim sokom, solimo in popramo. Zelenjavo očistimo, zelje narežemo na trakove, korenček in pastinak na tanke paličice. Krompir olupimo, narežemo na kose in v slani vreli vodi skuhamo.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo toliko časa, da se vse malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo nekaj žlic vode od kuhanja krompirja in pokrito dušimo še 5 minut.
V drugi ponvi segrejemo 1 žlico olja, v ponev zložimo lososove kotlete in jih popečemo. Nato jih previdno obrnemo in 5 minut pečemo še po drugi strani. Še vroče zložimo na krožnike in jih obložimo z zelenjavo in krompirjem.
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.