Dušen koromač in pečen losos s koprcem

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušen koromač in pečen losos s koprcem
Sestavine
Št. oseb
velik gomolj koromača
mladi čebulici
rezine lososovega fileja brez kože
veliki krompirji
masla
olivnega olja
limoninega soka
goste sladke smetane za kuhanje
soli
popra
sesekljanega koprca

Opis

koromač, lososov file, krompir.... Sveže zelenje koprca, ki ima zelo prijeten in značilen vonj, imajo zelo radi in ga pri kuhanju in pripravi jedi veliko uporabljajo v Nemčiji in deželah zahodne in severne Evrope. Je prijetnega vonja in nežnega okusa, odlično se prilega k pečenemu ali kuhanemu lososu in sladkovodnim ribam, krompirjevi in drugim kuhanim solatam ter smetanovim omakam.

Priprava

Koromač narežemo na lističe, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo, dodamo koromač in čebulico, pražimo in mešamo približno minuto, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut, da se koromač zmehča in tekočina skoraj povre.

Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi skuhamo. Rezine lososovega fileja pokapljamo z limoninim sokom in jih v ponvi na vročem olju z vseh strani popečemo, nato ponev pokrijemo in na blagem ognju dušimo še 5 minut.

Koromaču prilijemo smetano, dodamo dve žlici koprca, premešamo smetano, pregrejemo in postrežemo s pečenim lososom in odcejenim krompirjem, ki ga potresemo s koprcem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.