|
velik gomolj koromača |
|
mladi čebulici |
|
rezine lososovega fileja brez kože |
|
veliki krompirji |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
limoninega soka |
|
goste sladke smetane za kuhanje |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega koprca |
koromač, lososov file, krompir.... Sveže zelenje koprca, ki ima zelo prijeten in značilen vonj, imajo zelo radi in ga pri kuhanju in pripravi jedi veliko uporabljajo v Nemčiji in deželah zahodne in severne Evrope. Je prijetnega vonja in nežnega okusa, odlično se prilega k pečenemu ali kuhanemu lososu in sladkovodnim ribam, krompirjevi in drugim kuhanim solatam ter smetanovim omakam.
Koromač narežemo na lističe, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo, dodamo koromač in čebulico, pražimo in mešamo približno minuto, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut, da se koromač zmehča in tekočina skoraj povre.
Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi skuhamo. Rezine lososovega fileja pokapljamo z limoninim sokom in jih v ponvi na vročem olju z vseh strani popečemo, nato ponev pokrijemo in na blagem ognju dušimo še 5 minut.
Koromaču prilijemo smetano, dodamo dve žlici koprca, premešamo smetano, pregrejemo in postrežemo s pečenim lososom in odcejenim krompirjem, ki ga potresemo s koprcem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.