Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kodrasti rezanci s kozicami, beluši in bučkami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kodrasti rezanci s kozicami, beluši in bučkami
Sestavine
Št. oseb
kodrastih rezancev
belušev
manjša zelena bučka
mladi čebulici
olivnega olja
masla
soli
popra
repkov kozic

Opis

kodraste testenine, kozice, bučka, mlada čebula

Priprava

Beluše na spodnjem koncu olupimo, nato jih narežemo na 3 cm dolge koščke. Bučko očistimo, po dolžini razrežemo na štiri dele in nato narežemo na rezinice, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke.

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin in dodamo malo masla. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo repke kozic, čebulico in beluše, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato dodamo še bučko, solimo in popramo, premešamo, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo, da se beluši zmehčajo.

Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.