|
kodrastih rezancev |
|
belušev |
|
manjša zelena bučka |
|
mladi čebulici |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
repkov kozic |
kodraste testenine, kozice, bučka, mlada čebula
Beluše na spodnjem koncu olupimo, nato jih narežemo na 3 cm dolge koščke. Bučko očistimo, po dolžini razrežemo na štiri dele in nato narežemo na rezinice, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke.
V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin in dodamo malo masla. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo repke kozic, čebulico in beluše, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato dodamo še bučko, solimo in popramo, premešamo, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo, da se beluši zmehčajo.
Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.