|
zavitek vlečenega testa |
|
svežega pehtrana |
|
sladke smetane |
|
debeli jajci |
|
pšeničnega zdroba |
|
soli |
|
sladkorja |
|
masla |
|
belih drobtin |
vlečeno testo, pehtran, sladka smetana
Pehtranove lističe osmukamo z vejic in jih sesekljamo. Beljaka in sol stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo rumenjaka s sladkorjem, smetano in zdrobom ter pustimo stati 10 minut, da se zdrob malo napne, nato z lopatico previdno vmešamo beljakov sneg.
Čist prtič zmočimo, ožamemo in razgrnemo po delovni površini. Diagonalno na smer niti položimo liste testa tako, da se delno prekrivajo. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, potresemo z nasekljanim pehtranom in zvijemo. Štrukelj dobro zavijemo v prtič in konce zavozlamo.
V veliki posodi zavremo približno 3 l vode in jo solimo. Štrukelj v prtiču položimo v vrelo vodo, pokrijemo in kuhamo 25 minut. Kuhan štrukelj vzamemo iz vode in ga dobro odcedimo, nato ga odvijemo, narežemo in potresemo s prepraženimi drobtinicami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.