|
rebrastih peresnikov |
|
pelatov |
|
čebule |
|
česna |
|
ostrega rdečega feferončka |
|
sesekljanega peteršilja |
|
deviškega olivnega olja |
|
soli |
rebrasti peresniki, pelati, čebula, česen....
Čebulo in česen na drobno sesekljamo, feferončku odstranimo semena in ga na drobno zrežemo, paradižnik na grobo nasekljamo. V ponvi na olju malo popražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo feferonček in nasekljan paradižnik, posolimo, premešamo in kuhamo približno 20 minut, da se omaka zgosti.
Medtem, ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo. Omaki primešamo peteršilj, jo po okusu dosolimo ali še bolj začinimo z ostro papriko, prelijemo po testeninah, vse premešamo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.