Penne all'arrabbiata – peresniki s pikantno paradižnikovo omako

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Penne all'arrabbiata – peresniki s pikantno paradižnikovo omako
Sestavine
Št. oseb
rebrastih peresnikov
pelatov
čebule
česna
ostrega rdečega feferončka
sesekljanega peteršilja
deviškega olivnega olja
soli

Opis

rebrasti peresniki, pelati, čebula, česen....

Priprava

Čebulo in česen na drobno sesekljamo, feferončku odstranimo semena in ga na drobno zrežemo, paradižnik na grobo nasekljamo. V ponvi na olju malo popražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo feferonček in nasekljan paradižnik, posolimo, premešamo in kuhamo približno 20 minut, da se omaka zgosti.

Medtem, ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo. Omaki primešamo peteršilj, jo po okusu dosolimo ali še bolj začinimo z ostro papriko, prelijemo po testeninah, vse premešamo in takoj postrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.