cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Peresniki s češnjevci in skuto

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Peresniki s češnjevci in skuto
Sestavine
Št. oseb
peresnikov
češnjevih paradižnikov
paradižnikove kaše
mladi čebulici ali 1 manjša čebula
nepasirane skute
olivnega olja
soli
popra
sesekljane bazilike

Opis

peresniki, češnjev paradižnik, čebula, skuta....

Priprava

Čebulico na drobno zrežemo. V kozici na olju popražimo čebulico, da postekleni, dodamo paradižnike in popražimo. Nato prilijemo paradižnikovo kašo, solimo in popramo, dodamo sesekljano baziliko in pokrito kuhamo 20 minut.

V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, solimo, v krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko se paradižnikova omaka malo ohladi, primešamo skuto. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako.