kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami
Sestavine
Št. oseb
peresnikov
večjega jajčevca
česna
paradižnikove kaše
(1 skodelica) češnjevega paradižnika
olivnega olja
kaper
zelenih izkoščičenih oliv (lahko polnjenih s papriko)
soli

Opis

peresniki, jajčevci, olive...

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice in jih na vročem olju zlato popečemo. Dodamo na drobno sesekljan česen, solimo, premešamo, dodamo prepolovljene paradižnike in paradižnikovo kašo ter pokrito dušimo 15 minut.

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste.

Omaki dodamo kapre in na koleščke narezane olive, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.