|
polnozrnate pirine moke |
|
bele moke |
|
masla ali margarine |
|
nepasirane skute |
|
jajci |
|
sladke smetane |
|
špinače |
|
soli |
|
popra |
pirina moka, skuta, špinača
Očiščeno špinačo v slanem kropu kuhamo 2 minuti in dobro odcedimo. Jajci, skuto, smetano in pol žličke soli dobro zmešamo. Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Obe vrsti moke in ščep soli zmešamo, dodamo na kocke narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pripravljen pekač. Testo s prsti pritisnemo ob obod pekača in odvečno testo, ki vidi čez rob, odrežemo.
Testo na dnu z vilicami večkrat prebodemo, nato nanj naložimo skutni nadev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut, nato na vrh naložimo odcejeno špinačo in pečemo še 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.