Pirina pita s skuto in špinačo

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pirina pita s skuto in špinačo
Sestavine
Št. oseb
polnozrnate pirine moke
bele moke
masla ali margarine
nepasirane skute
jajci
sladke smetane
špinače
soli
popra

Opis

pirina moka, skuta, špinača

Priprava

Očiščeno špinačo v slanem kropu kuhamo 2 minuti in dobro odcedimo. Jajci, skuto, smetano in pol žličke soli dobro zmešamo. Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Obe vrsti moke in ščep soli zmešamo, dodamo na kocke narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pripravljen pekač. Testo s prsti pritisnemo ob obod pekača in odvečno testo, ki vidi čez rob, odrežemo.

Testo na dnu z vilicami večkrat prebodemo, nato nanj naložimo skutni nadev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut, nato na vrh naložimo odcejeno špinačo in pečemo še 5 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.