|
polnozrnate pirine moke |
|
bele moke |
|
suhega kvasa |
|
rjavega sladkorja |
|
mlačnega mleka |
|
soli |
|
sladke smetane za stepanje |
|
masla ali margarine |
|
na grobo nasekljanih orehov |
Sestavine za daljši podolgovat model: pirina moka, bela moka, mleko, orehi....
V veliko skledo stresemo obe vrsti moke, kvas in sladkor in dobro premešamo. Maslo ali margarino stopimo in pustimo, da se ohladi.
Moki prilijemo mlačno mleko s soljo, dodamo smetano in ohlajeno stopljeno maslo ter vse dobro pregnetemo. Testo oblikujemo v kepo, damo v skledo, pokrijemo s čistim prtičem in pustimo vzhajati.
Ko testo vidno naraste, ga na hitro pregnetemo in vanj vgnetemo orehe. Oblikujemo ga v svaljek, položimo v model in površino premažemo z mlačno vodo. Na toplem pustimo toliko časa, da vidno naraste.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo 1 uro. Pečen kruh iz modela zvrnemo na mrežico in ga pustimo, da se ohladi. Nasvet: Orehi bodo okusnejši, če jih najprej v pečici ali v ponvi brez maščobe malo popečemo in šele nato sesekljamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.