|
polnozrnate pirine moke |
|
kvasa |
|
mlačnega mleka |
|
moke |
|
trsnega sladkorja |
|
jajce |
|
masla |
|
trsnega sladkorja |
|
ruma |
|
mleka |
|
bio limonine lupinice |
|
soli |
pirina moka, kvas, orehi
V skledo damo moko, v sredino naredimo jamico in vanjo razdrobimo kvas, ga posujemo z žličko sladkorja, prilijemo mleko, posujemo z moko in pustimo, da vzhaja.
Medtem zmešamo maslo, sladkor in jajca. Ko je kvasni nastavek vzhajal, dodamo sol, limonino lupinico in mleko. Mleko dodajamo previdno, ker je količina odvisna od moke. Zamesimo ne premehko testo, ki mora biti gladko. Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja.Medtem naredimo nadev.
Kravje mleko lahko zamenjamo s sojinim ali riževim, maslo pa z enako količino kokosovega masla.
Zmlete orehe polijemo z vročim mlekom, dodamo sladkor, dišave, rumenjak, stepen sneg in rahlo premešamo. Če je nadev preredek, ga posujemo s suhimi orehi.
Zvaljamo vzhajano testo, ga namažemo z nadevom, posujemo z rozinami in zvijemo. Potico damo v model in vzhajamo pol ure na toplem. Nato jo premažemo z mlekom, ter damov segreto pečico. Potico pečemo približno eno uro na 180 stopinjah Celzija.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.