|
dobro uležanega ramsteka |
|
(1 skodelica) kuhane pire |
|
(1 skodelica) dolgozrnatega riža |
|
steblo pora ali 1 čebula |
|
rdeče in 1 kos zelene paprike |
|
olja |
|
soli in popra |
|
posušenega majarona |
|
sesekljanega peteršilja |
ramstek, kuhana pira, dolgozrnati riž, rdeča in zelena paprika...
Ramstek narežemo na trakove. Por ali čebulo očistimo in na drobno zrežemo ali sesekljamo. Papriki očistimo in narežemo na rezance ali na kockice.
V posodi segrejemo olje, dodamo trakove mesa, jih na hitro popečemo in preložimo na krožnik. Nato na olju popražimo por ali čebulo, vendar ne sme porumeneti. Dodamo papriko ter naprej mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča.
Meso damo nazaj v posodo, dodamo riž, piro in majaron, solimo in popramo ter prilijemo 2 skodelici vrele vode. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še nekaj vroče vode in nič ne mešamo. Ko je riž kuhan, odstavimo, primešamo peteršilj in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.