|
motovilca |
|
mlade špinače |
|
rdečega radiča |
|
paradižnika |
|
kruha |
|
jajca |
|
soli in popra |
|
do 3 žlice olivnega olja |
|
kisa |
motovilec, špinača, paradižnik, jajca...
Vse vrste solate očistimo, operemo in dobro odcedimo. Paradižnika narežemo na koleščke. Kruhu obrežemo skorjo, ga narežemo na kocke, jih stresemo v pekač in v pečici, ogreti na 150 stopinj, hrustljavo popečemo.
V posodi zavremo približno 2 l vode. Ko zavre, dodamo 1 žlico soli in 3 žlice kisa. Vsako jajce najprej ubijemo v skledico in ga previdno položimo v krop. Jajca kuhamo od 3 do 5 minut, kar je odvisno od velikosti in od tega, kako kuhana imamo raje. Kuhana jajca s penovko poberemo iz vode in jih odcedimo.
V skledo damo vse tri vrste solate in rezine paradižnika, solimo, zabelimo z oljem in kisom ter premešamo. Vse potresemo s popečenimi kruhovimi kockami in na vrh položimo prerezana poširana jajca.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.