Pisana solata s poširanim jajcem

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pisana solata s poširanim jajcem
Sestavine
Št. oseb
motovilca
mlade špinače
rdečega radiča
paradižnika
kruha
jajca
soli in popra
do 3 žlice olivnega olja
kisa

Opis

motovilec, špinača, paradižnik, jajca...

Priprava

Vse vrste solate očistimo, operemo in dobro odcedimo. Paradižnika narežemo na koleščke. Kruhu obrežemo skorjo, ga narežemo na kocke, jih stresemo v pekač in v pečici, ogreti na 150 stopinj, hrustljavo popečemo.

V posodi zavremo približno 2 l vode. Ko zavre, dodamo 1 žlico soli in 3 žlice kisa. Vsako jajce najprej ubijemo v skledico in ga previdno položimo v krop. Jajca kuhamo od 3 do 5 minut, kar je odvisno od velikosti in od tega, kako kuhana imamo raje. Kuhana jajca s penovko poberemo iz vode in jih odcedimo.

V skledo damo vse tri vrste solate in rezine paradižnika, solimo, zabelimo z oljem in kisom ter premešamo. Vse potresemo s popečenimi kruhovimi kockami in na vrh položimo prerezana poširana jajca.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.