|
fileja morske postrvi (po 200 g) |
|
čilija |
|
(steblo) limonske trave |
|
sojine omake |
|
olja |
|
limoninega soka |
|
medu |
|
soli in popra |
|
sladkega krompirja |
|
čebule |
|
za oreh velik ingverja |
|
jajce |
|
(zvrhana) moke |
|
masla |
|
olja |
|
motovilca |
|
neškropljene limone |
fileja morske postrvi, čili, limonska trava....
Čas za pripravo: 50 minut in 12 ur za počivanje. Limonsko travo in 1 čili umijemo, čili prerežemo in mu odstranimo semena, vse zrežemo na obročke. Sojino omako, olje, limonin sok, med, 3 žlice vode, sol in poper zmešamo za marinado, dodamo limonsko travo in čili. Fileja umijemo in popivnamo. Položimo ju v marinado, pokrijemo in pustimo čez noč, da se okusi prepojijo.
Naslednji dan olupimo sladki krompir in ga na grobo naribamo. Preostali čili umijemo, semena odstranimo in ga na drobno sesekljamo. Čebulo in ingver olupimo, čebulo sesekljamo, ingver nastrgamo. Krompir, čili, čebulo in ingver zmešamo, dodamo stepeno jajce, moko, 1/2 žličke soli, poper in dobro premešamo.
Iz krompirjeve zmesi v ponvi na vročem olju postopoma spečemo hrustljavce. Pečemo jih od 2 do 3 minute in jih med pečenjem z lopatico previdno obrnemo. Shranimo jih na toplem. Motovilec umijemo in osušimo.
Ribja fileja vzamemo iz marinade ter ju posolimo in popramo. Maslo razpustimo in na njem pečemo fileja na vsaki strani po 2 minuti. Dodamo marinado in kratek čas segrevamo. Nato ponev odstavimo, pokrijemo in pustimo, da se ribja fileja skuhata do konca. Ribja fileja, hrustljavce in motovilec damo na krožnika in ponudimo. Nasvet: Namesto sladkega krompirja lahko uporabimo tudi navadnega, vendar ne sme biti moknat.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.