državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Pisani špargljev ragu

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pisani špargljev ragu
Sestavine
Št. oseb
belih špargljev
zelenih špargljev
majnih šampinjonov
češnjevih paradižnikov
olja
instantne juhe (npr. Knorr)
belega vina
sladke smetane
prežganja
soli
popra

Opis

Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat.

Priprava

Bele šparglje ostrgamo, zelenim odstranimo spodnji oleseneli del. Narežemo jih na 3 cm velike koščke. Paradižnik razpolovimo, gobe očistimo.

Gobe popečemo na vročem olju, dodamo šparglje in na hitro popražimo. Zalijemo z 250 ml vode in dodamo instantno juho. Zalijemo z vinom in še 8 minut kuhljamo.

Dodamo smetano, 3 žlice prežganja in kuhljamo še minuto. Solimo, popramo, dodamo paradižnike. Potresemo s peteršiljem. Ideja: Postrežemo z majhnimi kruhovimi cmoki.

#nasazenazenska
nasazenazenska