|
belih špargljev |
|
zelenih špargljev |
|
majnih šampinjonov |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olja |
|
instantne juhe (npr. Knorr) |
|
belega vina |
|
sladke smetane |
|
prežganja |
|
soli |
|
popra |
Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat.
Bele šparglje ostrgamo, zelenim odstranimo spodnji oleseneli del. Narežemo jih na 3 cm velike koščke. Paradižnik razpolovimo, gobe očistimo.
Gobe popečemo na vročem olju, dodamo šparglje in na hitro popražimo. Zalijemo z 250 ml vode in dodamo instantno juho. Zalijemo z vinom in še 8 minut kuhljamo.
Dodamo smetano, 3 žlice prežganja in kuhljamo še minuto. Solimo, popramo, dodamo paradižnike. Potresemo s peteršiljem. Ideja: Postrežemo z majhnimi kruhovimi cmoki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.