|
telečje zarebrnice (po želji lahko tudi svinjske) |
|
mešanih gob |
|
bela čebula |
|
korenčka |
|
češnjevih paradižnikov |
|
manjših krompirjev |
|
olja |
|
sladke smetane |
|
majarona |
|
soli |
|
popra |
Zarebrnice z gobami in krompirjem
Gobe očistimo in narežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček in krompir olupimo in narežemo na paličice oziroma na kose.
V primerno veliki široki posodi ali ponvi na vročem olju najprej popečemo zarebrnice, jih solimo in popramo. Nato dodamo čebulo, gobe, korenje in krompir, pražimo in mešamo 5 minut.
Nato dodamo paradižnik in majaron, solimo in popramo, prilijemo 1 do 2 dl vrele čiste juhe ali vode in pokrito dušimo še 15 do 20 minut. Na koncu, ko voda povre, primešamo smetano in pregrejemo ter takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.