|
zelo veliki ali 4 manjša piščančja bedra |
|
stebelne zelene |
|
korenčki |
|
soli |
|
popra |
|
masla |
|
rdečega vina |
|
čiste kurje juhe |
|
lovorov list |
|
rožmarina |
|
mlade čebulice ali 2 tanjša pora |
|
šampinjonov |
|
limoninega soka |
|
žlice medu (lahko sladkorja) |
|
vinskega kisa |
piščančja bedra, korenček, gobe
Zeleno in korenje ostrgamo in narežemo na paličice. Meso umijemo, osušimo in natremo s popram. Pečico ogrejemo na 220 stopinj.
V pekaču stopimo maslo, vanj zložimo bedra in jih po obeh straneh zlato popečemo, šele nato jih posolimo, dodamo narezano korenje in zeleno ter popražimo. Nato prilijemo vino in juho ter z lopatico postrgamo po dnu pekača. Dodamo lovor in rožmarin, pokrijemo, damo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.
Medtem šampinjone očistimo, prerežemo in poškropimo z limoninim sokom, da ne potemnijo. Čebulice ali por očistimo in narežemo na 3 cm dolge koščke. Ko je meso že skoraj mehko, pekač odkrijemo, dodamo gobe in čebulice in pečemo še 15 minut. Nazadnje omaki primešamo še med ali sladkor in kis, po okusu dosolimo in popramo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.