Piščančja solata s šparglji

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja solata s šparglji
Sestavine
Št. oseb
piščančjih prsi
olja
špargljev
gomolja zelene
stebla belušne zelene
vinskega kisa
majoneze
soli
popra

Opis

piščančje prsi, šparglji, vinski kis, majoneza

Priprava

Piščančje prsi v pokriti posodi na 2 žlicah olja spečemo. Med pečenjem solimo in popramo ter prilijemo zajemalko juhe ali vroče vode, da meso ostane sočno. Pečene prsi pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Šparglje očistimo, narežemo na 3 cm dolge koščke in v manjši količini kuhamo približno 12 minut. Gomoljno zeleno olupimo, narežemo na 3 cm dolge paličice in skuhamo v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali kis. Belušno zeleno narežemo na rezinice, liste sesekljamo.

Ohlajeno meso narežemo na rezinice, dodamo šparglje, paličice gomoljne zelene in rezinice belušne zelene. Majonezi primešamo nekaj žlic vode od kuhanja zelene, po okusu solimo in popramo, prelijemo po piščančji solati in na rahlo premešamo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.