|
(ali 1,5) skodelice dolgozrnatega riža parboiled |
|
piščančje prsi |
|
gomolja zelene |
|
manjša zelena paprika |
|
manjša rdeča paprika |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olja |
|
belega kisa |
|
majoneze |
riž piščančje prsi zelena
Riž skuhamo v vreli slani vodi, nato ga dobro odcedimo in stresemo v skledo. Piščančje prsi solimo, damo v posodo, dodamo 1 žlico olja in 1 zajemalko vroče vode ter pokrito dušimo približno 20 minut. Kuhano meso ločimo od kosti in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Zeleno očistimo, narežemo na kockice in v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali 1 žlico kisa, kuhamo približno 5 minut. Papriko narežemo na kockice. Odcejeno zeleno in papriko dodamo rižu.
Hladno meso narežemo na rezinice ali kocke in dodamo rižu. Nato primešamo peteršilj in majonezo, 1 ali 2 žlici kisa, po okusu solimo in popramo ter vse dobro premešamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.