|
riža |
|
fileja bele ribe (lahko zamrznjene) |
|
olja |
|
suhega belega vina |
|
češnjevih paradižnikov |
|
solatna kumara |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sesekljane bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
majoneze |
|
belega vinskega ali jabolčnega kisa |
riž, file bele ribe, suho belo vino, češnjev paradižnik, kumarica
Riž skuhamo v slani vodi, nato ga splaknemo pod tekočo mrzlo vodo in dobro odcedimo.
V ponvi segrejemo olje, nanj položimo ribje fileje, solimo in popramo. Ko se popečejo, jih obrnemo, zalijemo z vinom, pokrito dušimo še 5 minut in pustimo, da se ohladijo. Ohlajene ribje fileje z vilicami zdrobimo na koščke in zmešamo z majonezo.
Paradižnike narežemo na četrtine, jih posolimo in popramo. Del kumare narežemo na koleščke, drugi del na kockice.
Rižu dodamo četrtine paradižnikov in kockice kumare, ribje meso, peteršilj in baziliko, pokapljamo s kisom in premešamo. Po želji dodamo še več majoneze ali olja in kisa. Solato okrasimo s koleščki kumare, če jo vzamemo na piknik, jo moramo prenašati v hladilni torbi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.