|
sardele |
|
koruzne ali ostre bele moke |
|
velika rdeča čebula |
|
zelo mlade bučke ali 1 malo večja |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
vinskega kisa |
|
soli |
|
popra |
mlade bučke, sardele, velika rdeča čebula
Mlade bučke po dolžini narežemo na trakove, večjo bučko narežemo na koleščke. Bučke v vročem olju na hitro ocvremo in poberemo iz olja. Sardelam odstranimo glave in jih očistimo, nato jih povaljamo v moki in jih v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Ocvrte ribice sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo.
Sardele in bučke zložimo v plitvo posodo z ravnim dnom. Čebulo narežemo na koleščke. Na olivnem olju čebulo na hitro popražimo, da postekleni, solimo in popramo ter prilijemo kis. Ko zavre, odstavimo in prelijemo po sardelah. Pokrito pustimo, da se ohladi, in damo na hladno, da se okusi prepojijo. Tako pripravljene sardele lahko hranimo v hladilniku nekaj dni.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.