ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

luka doncic Svet24.si

Lukova Anamarija udeležena v prometni nesreči

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

Kaja Rušnov Njena.si

Razočarani talenti zapustili pevski šov

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Čas priprave:

Skupni čas 5 min

Tip jedi:

Tip jedi Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g sardele
3 žlice koruzne ali ostre bele moke
1 kos velika rdeča čebula
3 kosi zelo mlade bučke ali 1 malo večja
2 dl olja
4 žlice olivnega olja
6 žlic vinskega kisa
1 ščepec soli
1 ščepec popra

Opis

mlade bučke, sardele, velika rdeča čebula

Priprava

Mlade bučke po dolžini narežemo na trakove, večjo bučko narežemo na koleščke. Bučke v vročem olju na hitro ocvremo in poberemo iz olja. Sardelam odstranimo glave in jih očistimo, nato jih povaljamo v moki in jih v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Ocvrte ribice sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo.

Sardele in bučke zložimo v plitvo posodo z ravnim dnom. Čebulo narežemo na koleščke. Na olivnem olju čebulo na hitro popražimo, da postekleni, solimo in popramo ter prilijemo kis. Ko zavre, odstavimo in prelijemo po sardelah. Pokrito pustimo, da se ohladi, in damo na hladno, da se okusi prepojijo. Tako pripravljene sardele lahko hranimo v hladilniku nekaj dni.