|
polovice piščančjega fileja |
|
očiščene špinače |
|
česna |
|
masla |
|
parmezana |
|
olja |
|
čiste juhe (lahko tudi vroče vode) |
|
soli |
|
popra |
piščančji file, špinača, parmezan
Umiti špinači odstranimo debele peclje in jo dobro odcedimo. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. V veliki ponvi stopimo maslo, dodamo česen in malo popražimo. Nato dodamo špinačo, premešamo in pokrito dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča. Premešamo, solimo in popramo ter odkrito pražimo še toliko časa, da tekočina povre. Odstavimo in potresemo s parmezanom
V piščančje fileje z ostrim dolgim nožem naredimo odprtine, da dobimo nekakšne žepe. Odprtine napolnimo s špinačo in učvrstimo z zobotrebcem. V ponvi segrejemo olje, nanj položimo polnjene fileje, solimo in popramo in pokrito pečemo nekaj minut. Nato fileje obrnemo, prilijemo vročo juho ali vodo in pokrito dušimo še približno 20 minut. Jed lahko ponudimo z dušenim rižem in praženimi kockicami paprike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.